Uitdagingen farmacie

Als ondernemer in de farmacie laat u uw bedrijf evolueren, maar in elke levensfase zullen er nieuwe uitdagingen opduiken. Bij Farma Sort specialiseren we ons in het oplossen van de pijnpunten van groeiende apothekers vanuit onze visie op automatisatie. Bij de volgende uitdagingen denken wij u verder te kunnen helpen:
 
farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-icoon-haak-blauw
farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-icoon-haak-groen
farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-personeelstekort

Aanhoudende personeelstekort

Wij helpen ondernemers in de farmacie die te maken hebben met aanhoudend personeelstekort. Door in te zetten op automatisch sorteren daalt doorgaans het verloop van het personeel. Dit omdat sorteren voortaan een stuk vlotter verloopt, en alle recepten op tijd klaar liggen. Uw medewerkers voelen zich meer gewaardeerd in hun vak en hebben meer tijd voor de patiënt aan de balie. bereitliegen. Ihre Mitarbeiter fühlen sich in ihrem Beruf mehr geschätzt und haben mehr Zeit für die Patienten am Schalter.

farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-suboptimaal-werkcomfort

Sub-optimaal werkcomfort

Medewerkers voeren dagelijks talloze keren dezelfde handelingen uit tijdens het sorteren. We vinden het belangrijk dat hierbij elke overbodige beweging uit het proces wordt gefilterd met oog op het verbeteren van de ergonomie van medewerkers. Onze automatische sorteermachines worden zo afgesteld dat elke receptregel zo aangenaam mogelijk kan worden klaargemaakt.

farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-werkvloer-organisatie

Werkvloer-organisatie

Wanneer de volumes groeien wordt ook de druk op de werkvloer groter. Wanneer receptregels ’s morgens niet meer tijdig klaar liggen en medewerkers te veel fouten maken, is automatisatie van het sorteerproces een
logische stap.

Zo spaart u voortaan enkele seconden uit per receptregel, wat op een dag een wereld van verschil kan maken. Dit zie je ook terug in een beter georganiseerde werkvloer.

farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-dalende-winstmarges

Kleine & dalende winstmarges

Marges worden ook in de farmacie alsmaar dunner. Om hier tegenin te gaan moeten we een efficiëntere organisatie bouwen waarin we meer capaciteit creëren met minder kosten. Concreet betekent het een nieuw evenwicht vinden in de totale personeelskosten en in de investeringen die noodzakelijk zijn om volumegroei mogelijk te maken. We kunnen dit evenwicht samen becijferen met onze calculatietool zodat u weet vanaf welke volumes automatisatie interessant voor u kan zijn.

“Marges worden ook in de farmacie alsmaar dunner” We moeten daarom steeds efficiënter gaan werken.”

– Roel Kooyman – Project manager

Wilt u per direct en vrijblijvend weten of onze sorteeroplossing voor uw apotheek rendabel is?

Raadpleeg dan onze online rekentool!

Bekijk onze sorteeroplossingen: