farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-speed-filling
Video afspelen
Speed Filling is een sorteeroplossing gemaakt om het local filling of central filling proces voor apotheken te optimaliseren. De taak van Speed Filling is dan ook medicijnen snel en efficiënt te etiketteren en vervolgens automatisch per recept te groeperen.

Hoe werkt Speed Filling?

De Speed Filler is de machine waarmee medicijnen van een etiket worden voorzien en vervolgens automatisch tot op recept niveau worden verdeeld. De Speed Filler is een semi automatische oplossing waarbij het werk van de operator vereenvoudigd en verminderd wordt.
Op deze manier kan met een minimum aan werknemers een zeer hoge capaciteit gecreëerd worden zodat Local Filling in uw apotheek loont.

Medicijnen scannen

De gebruiker plaats een krat met daarin de benodigde medicijnen op de meegeleverde standaard. Vervolgens neemt de gebruiker een voor een de medicijnen uit de krat en scant de barcode op het medicijn.

Etiketteren & plaatsen

Er wordt dan automatisch een etiket geprint voor het desbetreffende geneesmiddel welke door de gebruiker op het medicijn wordt geplakt. Een lamp geeft aan in welk vak het medicijn te plaatsen.

Is Speed Filling voor uw apotheek rendabel?

Automatische verdeling

Nadat de operator het medicijn in een invoervak geplaatst heeft wordt het automatisch naar de juiste bestemming getransporteerd. Deze bestemming bestaat uit een compartiment met eigen lamp en unieke barcode waar alle medicijnen per recept verzameld worden totdat het recept compleet is. Eenmaal compleet geeft een lamp aan dat de bestemming geleegd kan worden.

Automatisch NAW etiket afdrukken

Zodra een lampje aangeeft dat een bestemming gereed is scant de gebruiker met behulp van de meegeleverde draadloze barcode scanner de bijbehorende barcode. De printer welke zich binnen handbereik van de bestemming bevind zal nu automatisch een NAW etiket afdrukken, en indien gewenst een extra etiket met wat verwacht/geleverd.
farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-speed-filling-naw-etiket-afdrukken

Adresetiketten opplakken

De geneesmiddelen kunnen vervolgens vanuit de bestemming in een recept verpakking worden verplaatst. Adresetiket kan worden geplakt en het recept is gereed om aan de klant mee te geven!

Hoe werkt Speed Filling?

Verhoging van het werkcomfort

De operator hoeft zich niet meer te verplaatsen zoals bij andere methoden wel het geval is. Gebruiker voert zijn werkzaamheden uit op één plaats en op een Arbo verantwoorde werkhoogte.

Automatische scheiden van etiketten

Sorteren gaat voortaan zeer snel. Alhoewel de gebruiker zelf het etiket plakt wordt het papier automatisch van het etiket gescheiden. Zelfs een weinig getrainde operator kan zo vlot aan de slag met sorteren.

Verhoging van de capaciteit per medewerker

Met 2 personen kan u gemakkelijk tot wel 450 receptregels per uur etiketteren en sorteren waarbij u fors op personeelskosten bespaart bij het dagelijkse sorteerproces.

Meerdere personen aan dezelfde machine

Bij Speed Filling heeft iedere gebruiker een eigen werkplaats (zonder elkaar te kruisen zoals bij een handmatige oplossing). Dit leidt tot een zeer efficiënte en een Arbo verantwoorde werkwijze.

5 jaar garantie op bewegende onderdelen

Al onze oplossingen zijn zo eenvoudig opgebouwd, het kan gewoon niet stuk! In tegenstelling tot de welbekende apotheekrobots zijn alle gekozen onderdelen onderhoudsvrij en krijgt u van ons 5 jaar garantie op alle bewegende onderdelen!

Betrouwbare industriële technologie

Speed Filling werd ontworpen met industriële producten en bij de uitvoering hebben we gekozen voor eenvoudige mechanische oplossingen. Dit maakt de Speed Filler een eenvoudige, robuuste en betrouwbare machine.

Speed Filling is compatibel met o.a.:

Wilt u per direct en vrijblijvend weten of onze sorteeroplossing voor uw apotheek rendabel is?
Raadpleeg dan onze online rekentool!

Bekijk onze sorteeroplossingen: