farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-roto-filling
Video afspelen
Roto Filling is een automatische sorteeroplossing dat het local filling proces voor apotheken optimaliseert. U kan medicijnen voortaan sneller etiketteren en automatisch per recept laten groeperen. Zo wordt elke logistieke medewerker efficiënt ingezet en volstaat doorgaans één medewerker om de recepten van een vestiging te verwerken.

Hoe werkt Roto Filling?

De Roto Filler is een automatische sorteermachine om medicijnen van een etiket te voorzien en vervolgens aan een tijdelijke receptlocatie toe te wijzen. De Roto Filler bestaat uit een draaibare carrousel met 44 receptlocaties.
Bedienen verloopt eenvoudig via een kleurendisplay waarop u steeds de status van elke receptlocatie kan uitlezen.

Werkwijze etiketteren & invoeren

De medewerker plaats een krat met daarin de benodigde medicijnen op de hiervoor bestemde positie. Vervolgens neemt de medewerker één voor één de medicijnen uit de krat en scant de barcode op het medicijn. Er wordt dan automatisch een etiket geprint voor het desbetreffende geneesmiddel welke op het medicijn kan worden geplakt.

Handige instructies

Tijdens het etiketteren draait automatisch de juiste receptlocatie naar de medewerker toe. Vervolgens geeft de machine door middel van een kleurendisplay en/of lamp aan in welke receptlocatie het medicijn geplaatst dient te worden.
farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-roto-filling-instructies

Is Roto Filling voor uw apotheek rendabel?

Controle op fouten

Een sensor registreert vervolgens of de medewerker het medicijn in de juiste receptlocatie geplaatst heeft. Is dit niet het geval dan stopt het systeem. Op deze wijze is een juiste werkwijze en kwaliteit van het recept gewaarborgd, waardoor dit werk ook door logistieke medewerkers kan worden uitgevoerd.

Recepten verpakken

Zodra alle verpakkingen zijn verdeeld kunnen de receptlocaties leeg worden gemaakt. De medewerker kan al zittend via het bedieningsdisplay de receptlocaties naar zich toe laten draaien. Ditzelfde display geeft eveneens aan of een recept gereed is om verpakt te worden.
farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-roto-filling-recepten-verpakken

Adresetiketten opplakken

Iedere receptlocatie heeft een barcode en met de barcodescanner druk je snel een adresetiket af. Geneesmiddelen worden vervolgens uit de receptlocatie genomen en van een verpakking voorzien. Nog even het adresetiket opplakken en het recept is gereed om aan de klant mee te geven!

Voordelen van Roto Filling?

Verhoging van het werkcomfort

Omdat Roto Filling niet vanuit de patiënt maar vanuit het product werkt, maakt het niet meer uit hoe u de medicijnen aanvoert. U neemt willekeurig een medicijn en scant de barcode. Roto Filling zoekt daar dan een recept bij en draait de juiste receptlocatie automatisch naar u toe.

Forse tijdsbesparing 4 tot 6 medewerkers

De RF-machine heeft in principe maar 1 medewerker nodig voor het sorteerwerk. Dit in combinatie met een etiketprinter, welke het papier automatisch van het etiket scheidt, bedraagt de invoersnelheid tussen de 500 tot 600 artikelen per uur (ofwel 180 receptregels per uur).

Verhoging van de efficiëntie

Alle manuele handelingen gebeuren aan de voorzijde van de machine. Hierdoor kan een persoon vanop dezelfde plaats de medicijnen etiketteren, in de opgegeven receptlocaties plaatsen en de medicijnen van een verpakking en adresetiket voorzien.

Sterke vereenvoudiging van het sorteerwerk

De aard van de werkzaamheden wordt door de Roto Filler vereenvoudigd en op manuele handelingen vinden automatische controles plaats waardoor de werkzaamheden ook door logistieke medewerkers kunnen worden uitgevoerd.

Compacte machine voor elke apotheek

Omdat de ruimte in een apotheek vaak schaars en duur hebben we de afmetingen van de Roto Filler daarop aangepast. Met een werkoppervlak van slechts 2m² bieden we de meest compacte sorteeroplossing in de markt.

Betrouwbare industriële technologie

Roto Filling is geheel opgebouwd uit industriële producten en bij de uitvoering zijn voor eenvoudige mechanische oplossingen gekozen. Dit maakt de Roto Filler een eenvoudige, robuuste en betrouwbare machine.

Roto Filling is compatibel met o.a.:

Wilt u per direct en vrijblijvend weten of onze sorteeroplossing voor uw apotheek rendabel is?
Raadpleeg dan onze online rekentool!

Bekijk onze sorteeroplossingen: