farma-sort-sorteeroplossingen-apotheek-easy-filling
Video afspelen

Easy Filling is een makkelijk te gebruiken sorteeroplossing om zoals de naam al doet vermoeden het local filling proces bij apotheken te vereenvoudigen. De taak van Easy Filling is om medicijnen snel en efficiënt te etiketteren en vervolgens per recept te groeperen. Door slechts 4 stappen te doorlopen vanuit chaos (te sorteren medicijnen) naar orde (recept).

Hoe werkt Easy Filling?

Omdat Easy Filling niet vanuit de patiënt maar vanuit het product werkt, maakt het niet meer uit hoe u de medicijnen aanvoert. U neemt een willekeurig medicijn en scant de barcode. Easy Filling zoekt daar dan een recept bij en laat vervolgens een verzamellocatie blauw oplichten waar het medicijn geplaatst kan worden.

Dit in combinatie met een etiket printer, welke het etiket automatisch van het papier scheidt, bedraagt de invoersnelheid van Easy Filling tussen de 300 tot 400 medicijnen per uur (ofwel 110 receptregels per uur).

Stap 1

Het AIS stuurt central filling bestellingen met daarin de te verwerken recepten. Medicijnen worden verzameld uit voorraad of automatisch besteld bij de groothandel. De krat met de chaotische verzameling medicijnen wordt op de werktafel geplaatst.

Stap 2

Barcode van de medicijnen worden één voor één gescand waarbij direct een etiket wordt afgedrukt. Hierbij wordt het etiket automatisch van het papier gescheiden! Vervolgens kan het etiket op de verpakking worden geplakt.

Stap 3

Het medicijn wordt in een locatie welke blauw oplicht gelegd. Zodra een controle sensor heeft gecontroleerd of het medicijn ook daadwerkelijk geplaatst is gaat de verlichting weer uit. Doordat iedere verzamellocatie met een lamp is uitgerust is het mogelijk om met meerdere personen tegelijktijdig te verpakken.

Stap 4

Zodra een recept compleet is, gaat de verlichting van de verzamel locatie groen branden. Met behulp van de draadloze scanner wordt de barcode van de desbetreffende verzamellocatie gescand en komt er een adresetiket uit de printer. De inhoud van het vak kan nu worden uitgenomen en verpakt.

Betrouwbare werkmethode

Tijdens het verpakken dient te worden gecontroleerd of de aantallen overeenkomen met de verwachte inhoud. De verwachte inhoud wordt op het display van de draadloze scanner weergegeven.

Voordelen van Easy Filling

De snelste handmatige sorteeroplossing

Door etiketten razendsnel af te drukken en een groot gedeelte van de recepten direct uit te sorteren maakt Easy Filling de snelste handmatige sorteeroplossing voor de apotheek.

Onbeperkt en modulair uitbreidbaar

Easy Filling is qua locaties, vakken en kasten onbeperkt uitbreidbaar en configureerbaar. Bepaal zelf welke capaciteit u nodig heeft zodat u stap voor stap kan inspelen op de groei van uw onderneming.

Flexibele afmetingen voor elk recept

Voor elke recept de juiste afmeting beschikbaar, dus of u nu klein, middel, grote recepten of recepten met incontinentie materialen wilt sorteren voor elke recept is er een bijpassende locatie.

Meerdere personen tegelijk aan de slag

Per kast kan er met 3 gebruikers gelijktijdig gewerkt worden. Waarbij iedere gebruiker een eigen etiket printer en scanner heeft. Met 3 personen beschikt u over een sorteer capaciteit van 177 recepten per uur.

Compleet geleverd en geïnstalleerd, van A tot Z

Alle benodigde onderdelen en toebehoren zijn inclusief, zoals computer, scanner, printer, etc. Alles wordt geleverd, geplaatst, geïnstalleerd en uitvoerig getest alvorens u er zelf mee aan de slag gaat.

Vereenvoudiging van het sorteerproces

Het sorteerproces wordt sterk vereenvoudigd met automatische strikte controle op de werkwijze van de medewerkers. Zo maken we het mogelijk het sorteren voortaan door logistieke medewerkers te laten uitvoeren.

Handige draadloze
technologie

Standaard meegeleverde draadloze functionaliteit voorkomt onnodig heen en weer lopen tussen verzamellocaties en werktafel tijdens verpakkingswerkzaamheden.

Zeer eenvoudig en
betrouwbaar

Easy Filling is opgebouwd uit industriële producten daarnaast heeft Easy Filling geen mechanische delen dus ook geen slijtage! Dit maakt de Easy Filling dan ook een eenvoudige en betrouwbare oplossing.

Meer harmonie op de
werkvloer

Nu medewerkers met minder moeite
alle receptregels sneller afgewerkt krijgen ’s morgens, voelen ze zich meer gewaardeerd en kunnen ze zich beter toeleggen op hun zorgtaak en het contact met klanten

Easy Filling is compatibel met o.a.:

Easy Filling rendeert in vrijwel elke apotheek!

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van Easy Filling?

Met Easy Filling kunt u profiteren van flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. De mogelijkheid om tegelijkertijd met meerdere personen te werken zonder in elkaars vaarwater te komen, tijdbesparende opdeling van de kasten en verschillende opstellingsopties maken Easy Filling de beste keuze voor uw apotheek.

Gezamenlijk aan de slag

Het sorteren van de geneesmiddelen aan de voorkant en het verpakken van de recepten aan de achterkant kan zonder in elkaars vaarwater te komen door verschillende personen worden uitgevoerd.

Kortere loopafstanden

De vermindering van de loopafstand door het opdelen van de kast zorgt voor een significante tijdsbesparing gedurende de dag. Elke Easy Filling met 48 of meer vakken is standaard voorzien van deze mogelijkheid.

Maatwerk is mogelijk

Easy Filling kan ook op een werkblad worden geplaatst en biedt talloze opties voor het aantal vakken en de vak afmetingen. Mocht u speciale wensen hebben op dit gebied, laat het ons dan gerust weten. 

Wilt u per direct en vrijblijvend weten of onze sorteeroplossing voor uw apotheek rendabel is?
Raadpleeg dan onze online rekentool!

Bekijk onze sorteeroplossingen: