1 / 4
ROTO FILLING, COMPACTE AFMETINGEN
TOEPASBAAR IN ELKE APOTHEEK
2 / 4
SPEED FILLING, MAXIMALE CAPACITEIT
IDEAAL VOOR CLUSTERAPOTHEKEN
3 / 4
EASY FILLING, OOK RENDABEL VOOR
APOTHEEKHOUDENDE HUISARTSPRAKTIJKEN
4 / 4
SERVICE IN EIGEN HUIS
 
Local Filling
Local filling is de technische term voor het lokaal in eigen beheer sorteren en etiketteren van de medicijnverpakkingen.
Welke manieren zijn er?
  • Handmatig, geneesmiddelen verzamelen en etiketteren met behulp van het AIS
  • Software dienst, een op software gebaseerde dienstverlening beheert en bestuurt het sorteerproces (vaak gelieerd aan een groothandel)
  • Voorraadrobot, opslag van geneesmiddelen en deze geëtiketteerd uitleveren als de vraag daar is.
  • Easy-, Roto- of Speed Filling machine van Farma Sort, speciaal op de apotheek toegespitste automatische sorteeroplossingen
Naast local Filling biedt de groothandel de mogelijkheid receptverwerking aan hun uit te besteden, het zogenaamde Central Filling. Uiteraard maakt dit een apotheek minder autonoom, er is immers een grote mate van afhankelijkheid t.o.v. groothandel.
Local filling of Central Filling?
De heersende mening dat het effectiever en goedkoper is om van Local Filling over te stappen naar Central Filling is met de komst van de Farma Sort sorteermachine achterhaald. Met deze efficiënte sorteeroplossingen kan de logistiek binnen een apotheek met een relatief lage investering van A tot Z geautomatiseerd worden. Deze manier van werken levert een forse besparing op t.o.v. van Central Filling, een halvering van de kosten per receptregel is dan ook eerder regel dan uitzondering!
vergelijkingstabel local/central filling
Local- Central Filling vergelijkingstabel
1 afhankelijk van de gekozen configuratie/dienst 2 afhankelijk van groothandel/afname
Door koppelingen met de diverse Track & Trace systemen bieden Easy-, Roto- en Speed Filling mogelijkheden welke met Central Filling niet kunnen. Zo kan het recept direct aan een afhaallocatie worden toegewezen en is op elk moment de status van een recept inzichtelijk. Deze koppeling bespaart de medewerkers van de apotheek dan ook veel werk.